niedziela, 10 maja 2015

MUFFINY Z SZYNKĄ

Składniki:
  • 15 dag szynki
  • 2 cebule
  • olej
  • 1 łyżka musztardy
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • 10 dag żółtego sera
  • 2 jajka
  • 1 lub 1,5 szklanki mleka
  • 12,5 dag margaryny
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:
Cebulę obrać posiekać, zeszklić na oleju. Odstawić do ostudzenia. Szynkę pokroić w niedużą kostkę. ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Jajka roztrzepać z mlekiem. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, pieprzem, szczypta soli. Masę jajeczną połączyć z mąką, dodać margarynę, musztardę, ser, podsmażoną cebulkę. Łyżką szybko połączyć składniki. Porcja na około 12 sztuk. 

Piec 20- 25 minut w temperaturze 200 stopni C.




Print Friendly and PDF

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

drukuj/print