Składniki:
- biszkopty podłużne (52 sztuk)
 
- 7 łyżeczek kawy rozpuszczalnej
 
- 800 ml gorącej wody
 
-  5 - 6 łyżeczek syropu barmańskiego o smaku wanilii
 
Krem waniliowy: 
- 2 opakowania budyniu waniliowego
 
- 250 g masła lub margaryny
 
- 1/2 litra mleka
 
- 250 g serka mascarpone
 
- 1/2 szklanki cukru kryształ
 
Krem czekoladowy:
- 2 opakowania budyniu czekoladowego
 
- 250 g masła lub margaryny
 
- 1/2 litra mleka
 
- 250 g serka mascarpone
 
- 1/2 szklanki cukru kryształ
 
- 1 łyżeczka ciemnego kakao
 
Posypka:
- 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
 
- 2 łyżeczki czekolady gorzkiej w proszku
 
Przygotowanie:
Nasączenie - w 800 ml gorącej wodzie rozpuszczamy kawę i dodajemy do smaku syrop barmańskie o smaku waniliowym. Odstawiamy do ostygnięcia.
Krem waniliowy -  ugotować budyń waniliowy w 1/2 litra mleka - wystudzić. Następnie margarynę 
utrzeć. Do spienionej margaryny dodać 1/2 szklankę cukier, ubijać do momentu 
rozpuszczenia się cukru. Cały czas ucierając dodawać wystudzony budyń. Na koniec dodać 250 g serka mascarpone. Dobrze wymieszać.
Krem czekoladowy -  ugotować budyń czekoladowy w 1/2 litra mleka - wystudzić. Następnie margarynę 
utrzeć. Do spienionej margaryny dodać 1/2 szklankę cukier, ubijać do momentu 
rozpuszczenia się cukru. Cały czas ucierając dodawać wystudzony budyń i 1 łyżeczkę ciemnego kakao. Na koniec dodać 250 g serka mascarpone. Dobrze wymieszać.
Posypka - 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej utrzeć w moździerzu na drobny proszek, dodać gorzką czekoladę w proszku i dokładnie wymieszać. 
Biszkopty zanurzyć pojedynczo na bardzo krótko w zimnej kawie z obu stron i układać jeden obok drugiego w tortownicy o wymiarach 39 x 25 cm. Na biszkopty wyłożyć cały krem czekoladowy. Wyrównać. Następnie na kremie czekoladowym układamy kolejną warstwę biszkoptów nasączonych w kawie i przykrywamy całym kremem waniliowym. Wyrównać. Na koniec tort posypujemy wcześniej przygotowaną posypką. Deser wkładamy do lodówki na kilka godzin. 
Rada:
- zamiast kawy rozpuszczalnej można użyć kawy espresso, zaparzonej naturalnej kawy (należy odcedzić fusy) 
 
- zamiast
 syropu barmańskiego o smaku wanilii można użyć olejka waniliowego, 
esencji spirytusowej waniliowej, lub cukru waniliowego
 
- zamiast posypki można użyć kakao lub startej czekolady gorzkiej.