wtorek, 4 sierpnia 2015

BISZKOPTOWA KAWA MROŻONA

Składniki:  (porcja na 1 szklankę)
  • 6 biszkoptów
  • 150 ml mleka
  • 6 kostek lodu
  • 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
Przygotowanie:
Do miksera wrzucić kostki lodu, biszkopty (ja łamię na mniejsze kawałki), kawę zalać zimnym mlekiem i miksować około 1 minuty można dłużej zależy to od naszego miksera. Gotowy napój przelać do szklanki. Można udekorować bitą śmietaną i biszkoptami. 

W przypadku, gdy mikser nie rozdrabnia kostek lodu można je pokruszyć ręcznie i w takiej postaci wrzucić je do miksera i zmiksować z pozostałymi składnikami. 

Przepis zaczerpnięty pomysłem z baneru reklamowego Tchibo. 


Print Friendly and PDF

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

drukuj/print