NA SŁONO


Ziołowe muffiny


Pieróg biłgorajski

Pieróg Biłgorajski w dniu 28 września 2005r. został wpisany na Listę Produktów Tradycyjnych w kategorii wyroby Piekarnicze i Cukiernicze pod nazwą "Pieróg (Piróg) Biłgorajski, dawniej zwany krupniakiem, pierogiem gryczanym lub rekczakiem. Pochodzi ze staropolskiej kuchni Biłgoraja i jego okolic (woj. lubelskie). Informacji na temat tego jak powinien wyglądać prawdziwy Pieróg Biłgorajski nie musimy długo szukać. Wystarczy w internecie znaleźć Listę Produktów Tradycyjnych charakterystycznych dla Lubelszczyzny, tam właśnie bardzo szczegółowo zostały opisane cechy pieroga.

Ciasto pizza


Zupka serowa


Zupa z kiszonej kapusty



2 komentarze:

  1. Nie spodziewałem się tutaj tak dużej ilości przepisow z ciekawymi zdjeciami. Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję jest mi bardzo miło przeczytać taką opinię. Pozostaje mi tylko zaprosić do zaglądania i pieczenia lub gotowania. Serdecznie pozdrawiam :-)

      Usuń

drukuj/print