niedziela, 3 września 2017

ZAPIEKANKA PO GOSPODARSKU


Składniki:
  • 1 cebula
  • 2 – 3 ząbek czosnku
  • 200 g boczku wędzonego
  • 5 – 6 kromek chleba
  • sól
  • mielony czarny pieprz
  • suszony rozmaryn
  • 20 dag żółtego sera np. gouda
  • olej
Przygotowanie:
Chleb pokroić w małą kostkę i przyrumienić na oleju. Obrać cebulę i czosnek, posiekać i zeszklić na oleju. Dodać boczek pokrojony w kostkę. Zrumienić, przestudzić. Podsmażone składniki wymieszać z pokrojonymi ogórkami kiszonymi i pokruszonym chlebem. Przyprawić solą, pieprzem i rozmarynem. Przełożyć do formy. Na koniec posypujemy startym na tarce o dużych oczkach żółtym serem.

Zapiekać około 10 minut w temperaturze 180 stopni C.

Print Friendly and PDF

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

drukuj/print