niedziela, 3 kwietnia 2016

PASTA TWAROGOWA Z KRAKERSAMI

Składniki:
  • 250 g twarogu
  • 50 g sera żółtego np. gouda
  • 2 łyżki śmietany
  • pół pęczka rzodkiewki (ok. 10 sztuk rzodkiewki)
  • 3 - 4 krakersy solone
  • sól
  • zioła prowansalskie
  • pół pęczka szczypioru
Przygotowanie:
Ser żółty  zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Szczypior i rzodkiewkę opłukać. Szczypior drobno posiekać.Rzodkiewkę oczyścić i pokroić np. na paski. Krakersy rozkruszyć (można użyć malaksera jeśli chcemy uzyskać drobny piasek). Twaróg za pomocą łyżki rozetrzeć, następnie wymieszać z serem żółtym. Dodać śmietanę, wymieszać. Pod koniec dodać szczypior i rzodkiewkę dokładnie wymieszać. Na koniec doprawić solą i ziołami prowansalskimi. Pastę przełożyć do salaterek. Na wierzch posypać rozkruszonymi krakersami.

Print Friendly and PDF

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

drukuj/print