- 250 g twarogu
- 50 g sera żółtego np. gouda
- 2 łyżki śmietany
- pół pęczka rzodkiewki (ok. 10 sztuk rzodkiewki)
- 3 - 4 krakersy solone
- sól
- zioła prowansalskie
- pół pęczka szczypioru
Ser żółty zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Szczypior i rzodkiewkę opłukać. Szczypior drobno posiekać.Rzodkiewkę oczyścić i pokroić np. na paski. Krakersy rozkruszyć (można użyć malaksera jeśli chcemy uzyskać drobny piasek). Twaróg za pomocą łyżki rozetrzeć, następnie wymieszać z serem żółtym. Dodać śmietanę, wymieszać. Pod koniec dodać szczypior i rzodkiewkę dokładnie wymieszać. Na koniec doprawić solą i ziołami prowansalskimi. Pastę przełożyć do salaterek. Na wierzch posypać rozkruszonymi krakersami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz