niedziela, 28 maja 2017

SER ZIOŁOWY

Składniki:
  • 200 g sera białego
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 2 łyżeczki szczypiorku
  • 1/2 łyżeczki domowej przyprawy do sera białego
  • 2 - 3 łyżek jogurtu naturalnego
  • sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Szczypior i koperek opłukać. Szczypior drobno pokroić, następnie koperek drobno posiekać. Twaróg za pomocą łyżki rozetrzeć, następnie wymieszać z koperkiem i szczypiorkiem. Dodać jogurt, wymieszać. Pod koniec dodać domową przyprawę do sera białego i doprawić do smaku solą i pieprzem. Pastę przełożyć do salaterek Podać z ulubionym pieczywem.


Przepis na domową przyprawę do sera białego znajdziemy pod linkiem Domowa przyprawa do sera


Print Friendly and PDF

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

drukuj/print