- 15 dag szynki
- 2 cebule
- olej
- 1 łyżka musztardy
- 2 szklanki mąki pszennej
- 1 łyżka proszku do pieczenia
- 10 dag żółtego sera
- 2 jajka
- 1 lub 1,5 szklanki mleka
- 12,5 dag margaryny
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Cebulę obrać posiekać, zeszklić na oleju. Odstawić do ostudzenia. Szynkę pokroić w niedużą kostkę. ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Jajka roztrzepać z mlekiem. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, pieprzem, szczypta soli. Masę jajeczną połączyć z mąką, dodać margarynę, musztardę, ser, podsmażoną cebulkę. Łyżką szybko połączyć składniki. Porcja na około 12 sztuk.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz