- 4 jajka
 - 3 / 4 szklanki cukru
 - 25 dag mąki
 - 10 dag orzechów włoskich
 - 10 dag orzechów laskowych
 - 3 łyżeczki proszku do pieczenia
 - 200 ml oleju
 - 2 - 3 łyżki kakao
 - 1 szklanka zimnej wody
 
Przygotowanie:
Orzechy włoskie i laskowe drobno pokroić lub zmielić na mączkę. Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać. Jajka z cukrem i cukrem waniliowym ubić do momentu zbielenia. Następnie dodać olej, wlać wodę i bardzo delikatnie wymieszać, gdyż jest bardzo rzadkie. Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i dokładnie wymieszać. Na koniec wsypać zmielone orzechy i dokładnie wymieszać. Ciasto podzielić na pół. Do jednej części dodać kakao, zaś do drugiej tyle samo mąki co kakao. Ciasto układać kolorami na przemian. 
Piec 45 - 50 minut w temperaturze 200 stopni C. 


Brak komentarzy:
Prześlij komentarz