poniedziałek, 13 kwietnia 2015

BŁYSKAWICZNE SPODY DO CIAST

Z biszkoptów
W tortownicy rozkładamy biszkopty, następnie skrapiamy dość obficie np. naparem z kawy, herbaty, likierem o ulubionym smaku, ponczem.

Z płatków owsianych
Rozpuszczamy 4 łyżki masła lub margaryny i 5 łyżek miodu. Dosypujemy 1 szklankę płatków owsianych i 5 łyżek musli. Dokładnie mieszamy do momentu wchłonięcia tłuszczu przez płatki i układamy na dnie tortownicy.

 Z czekolady i płatków kukurydzianych
W kąpieli wodnej rozpuszczamy po 1 tabliczce czekolady gorzkiej i białej. Dodajemy 1 szklankę pokruszonych płatków kukurydzianych. Mieszamy. Masę wykładamy na spód tortownicy. Print Friendly and PDF

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

drukuj/print