- 6 jajek
 - 3 / 4 szklanki cukru
 - 1 łyżka cukru waniliowego
 - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
 - 1 łyżka mąki
 - 3 budynie śmietankowe
 
Przygotowanie:
Na spód tortownicy wyłożyć papier do pieczenia, zaś boki posmarować masłem i obsypać bułką tarta. Do miski przesiać budyń, mąkę i proszek do pieczenia. Następnie ubić jajka z cukrem i cukrem waniliowym do momentu zbielenia. Do jajek dodać sypkie produkty i wymieszać różdżką lub drewnianą łyżka. 
Piec 30 minut w temperaturze 180 stopni C. 
Rada: 
- aby biszkopt był wysoki jest to bardzo ważne, by w momencie dodawania sypkich produktów wymieszać różdżką lub drewniana łyżka a nie ucierać robotem
 - można dodać inny smak budyni zależy to on naszej potrzeby i gustu
 



Brak komentarzy:
Prześlij komentarz