- 1 opakowanie cukru cytrynowego Delecta
 - 1 opakowanie kisielu cytrynowego bez cukru (58g) Delecta
 - 370 g mąki pszennej
 - 1,5 łyżki proszku do pieczenia
 - 4 jajka
 - 220 g margaryny
 - 250 g jogurtu naturalnego
 - 3/4 szklanki cukru kryształ
 - 1 łyżka ciemnego kakao
 
Margarynę
 rozpuścić i odstawić do wystudzenia. Mąkę pszenną z kisielem i proszkiem do pieczenia, przesiać. Ubić jajka z cukrem i cukrem cytrynowym do 
momentu 
zbielenia. Dodać przestudzoną margarynę- lekko 
wymieszać. Następnie dodać jogurt, wymieszać. Na koniec dodać przesianą 
mąkę pszenną z kisielem i proszkiem do pieczenia - dokładnie 
wymieszać. Do
 tortownicy z kominem wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą wlać 
3/4 ciasta, zaś do pozostałego ciasta dodać kakao i wymieszać. Ciasto kakaowe wylać na środek jasnego ciasta. 
Piec 45 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C.

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz