- 250 g jogurtu naturalnego
 - 3 jajka
 - 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej
 - 1/2 szklanki cukru kryształ
 - 5 łyżek cappuccino o dowolnym smaku - ja użyłam karmelowego
 - 3/4 szklanki oleju
 - 1 łyżka proszku do pieczenia
 - 1 łyżka cukru waniliowego
 - cukier puder waniliowy - do dekoracji
 
Mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia i cappuccinem przesiać. Jajka ubić z cukrem, następnie dodać olej, wymieszać. Następnie dodać jogurt naturalny i ponownie wymieszać. Na koniec dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i cappuccinem, ubić robotem. Ciasto przełożyć do keksówki posmarowanej i obsypanej bułką tarta.
Piec ok. 40 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C.

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz