sobota, 25 czerwca 2016

CIASTO CAPPUCCINO

Składniki:
  • 250 g jogurtu naturalnego
  • 3 jajka
  • 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej
  • 1/2 szklanki cukru kryształ
  • 5 łyżek cappuccino o dowolnym smaku - ja użyłam karmelowego
  • 3/4 szklanki oleju
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • cukier puder waniliowy - do dekoracji
Przygotowanie:
Mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia i cappuccinem przesiać. Jajka ubić z cukrem, następnie dodać olej, wymieszać. Następnie dodać jogurt naturalny i ponownie wymieszać. Na koniec dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i cappuccinem, ubić robotem. Ciasto przełożyć do keksówki posmarowanej i obsypanej bułką tarta.
Piec ok. 40 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C.
Print Friendly and PDF

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

drukuj/print