- 250 g jogurtu naturalnego
- 3 jajka
- 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej
- 1/2 szklanki cukru kryształ
- 5 łyżek cappuccino o dowolnym smaku - ja użyłam karmelowego
- 3/4 szklanki oleju
- 1 łyżka proszku do pieczenia
- 1 łyżka cukru waniliowego
- cukier puder waniliowy - do dekoracji
Mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia i cappuccinem przesiać. Jajka ubić z cukrem, następnie dodać olej, wymieszać. Następnie dodać jogurt naturalny i ponownie wymieszać. Na koniec dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i cappuccinem, ubić robotem. Ciasto przełożyć do keksówki posmarowanej i obsypanej bułką tarta.
Piec ok. 40 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz