niedziela, 22 marca 2015

BABKA SEROWA

Składniki:
  • 250 g mąki
  • 150 g margaryny
  • 100 g cukru
  • 3 jajka
  • 250 g waniliowego serka homogenizowanego
  • 1 opakowanie kiśla cytrynowego
  • sok z 1 / 2 cytryny
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • 1 olejek cytrynowy
  • szczypta soli
  • cukier puder do dekoracji
Przygotowanie:
Jajka ucierać z cukrem i cukrem waniliowym do uzyskania puszystego kremu, po czym dodać margarynę. następnie dosypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, solą oraz kiślem. Do powstałej masy dodać serek homogenizowany, kilka kropli olejku oraz sok z cytryny. Całość starannie wymieszać. 

Piec 50 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. 

Print Friendly and PDF

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

drukuj/print