- 250 g mąki
- 150 g margaryny
- 100 g cukru
- 3 jajka
- 250 g waniliowego serka homogenizowanego
- 1 opakowanie kiśla cytrynowego
- sok z 1 / 2 cytryny
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- 1 łyżka proszku do pieczenia
- 1 olejek cytrynowy
- szczypta soli
- cukier puder do dekoracji
Przygotowanie:
Jajka ucierać z cukrem i cukrem waniliowym do uzyskania puszystego kremu, po czym dodać margarynę. następnie dosypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, solą oraz kiślem. Do powstałej masy dodać serek homogenizowany, kilka kropli olejku oraz sok z cytryny. Całość starannie wymieszać.
Piec 50 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz