niedziela, 22 marca 2015

BABKA MOCNO MIGDAŁOWA

Składniki:
  • 3 szklanki mąki
  • 3 / 4 szklanki cukru
  • 1 łyżka cukru migdałowego
  • 1 szklanka mleka
  • 1 / 2 szklanki oleju
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 jajka
  • 1 - 2 łyżeczki kakao
  • 1 olejek migdałowy
  • 3 łyżeczki pokrojonych w kostkę migdałów
  • migdały w płatkach do dekoracji
Przygotowanie:
Jajka ubić z cukrem i cukrem migdałowym. Nie przestając ucierać dodać olej , następnie mleko oraz olejek migdałowy. Na koniec wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodać pokrojone w kostkę migdały - wymieszać. 3 / 4 ciasta wlać do blachy posmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Zaś 1 / 4 masy pozostałej w misce dodać kakao, po czym wlać do formy i według uznania obsypać płatkami migdałowymi. 

Babkę piec około 45 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. 

Print Friendly and PDF

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

drukuj/print