wtorek, 13 marca 2018

OPINIA NADZIENIA CUKIERNICZEGO LAURETTA W GOTOWYM RĘKAWIE CUKIERNICZYM O SMAKU CZARNEJ PORZECZKI

Witam serdecznie :-) tym razem podzielę się kolejną opinią dotyczącą nadzienia cukierniczego Lauretta w gotowym rękawie cukierniczym Rengo tym razem o smaku czarnej porzeczki produkowanym przez firmę Kandy. 
Dzięki firmie Kandy miałam okazję poznać kolejny smak ich rewelacyjnego nadzienia i powiem szczerze na początku testowania pierwszych produktów podeszłam delikatnie lecz z wielką ciekawością. Obecnie jestem nimi zachwycona wręcz zakochałam się w ich smakach i przede wszystkim za ich naturalność. Kremy tej firmy są smaczne, bardzo wydajne, lekko rozprowadzają się na powierzchni ciasta, rewelacyjny do dekoracji. Można nim udekorować wierzch i boki ciasta. Następnego dnia nie rozwarstwia się i smakuje tak samo dobrze. Bardzo fajne rozwiązanie gotowego kremu w rękawie cukierniczy.
Pozwolę sobie o kilka słów kremie i samym rękawie cukierniczym oraz dołączonych tylkach. 

Nadzienie cukiernicze Lauretta w gotowym rękawie cukierniczym Rengo o smaku czarnej porzeczki:
Zalety:
  • Krem o smaku prawdziwej czarnej porzeczki
  • Krem ten jest winny, lekko kwaskowaty
  • Krem wytwarzany ze świeżych owoców czarnej porzeczki, o czym świadczą duże kawałki owoców
  • Pięknie i intensywnie pachnie porzeczką
  • Bez żadnego problemu rozprowadza się na każdej powierzchni ciasta
  • Krem świetnie znosi przechowywanie w lodówce
  • Długo pozostaje świeży i zachowuje odpowiednią konsystencję
  • Jest bardzo wydajny (kilogram wystarcza na przełożenie 3 blatów biszkoptów)
  • Krem tworzy stabilną konstrukcję wysokiego tortu
  • Bardzo lekko rozprowadza się na biszkopcie
  • Krem idealny do każdego rodzaju ciasta
  • Rozetki zachowują swój kształt (należy użyć najlepiej dużej tylki)
  •  idealny krem do przekładania ciasteczek, biszkoptów, bez
  • W kremie nie wyczuwa się żadnej sztuczności
 Wady:
  • Jak dla mnie krem ten w postaci jakiej produkuje producent średnio nadaje się do robienia rozetek, ponieważ ma za duże kawałki owoców przez co często zapychają się tylki dołączone do rękawa (trzeba użyć swoich własnych dużych)
Rękaw cukierniczym Rengo + tylki:
Zalety:
  • Rękaw idealny do warunków domowych
  • Produkt bardzo dobrej jakości
  • Rękaw wykonany z miękkiego tworzywa dzięki temu dobrze „leży” w dłoni
  • Rękaw bardzo dobry do wyciskania dla dzieci
  • Produkt spełnia swoje zadania
  • Produkt bardzo praktyczny i solidnie wykonany
  • Rękaw ten sprawdza się doskonale do dekorowania ciast, ciasteczek, tortów, ale również może z powodzeniem służyć do nadziewania wypieków
  • Rękawa można również używać bez tylek
  • Wykonanie dekoracji nie jest problemem, wystarczy delikatnie ścisnąć i wykonywać pożądane zdobienia
  • Dzięki adapterowi w trakcie dekorowania można zmienić tylkę
  • Tylki wykonane są solidnie i idealnie pasują do adaptera (nie pękają, nie rozkręcają się, nie zsuwają)
Wada:
  • Brak w zestawie większej tylki, ponieważ dołączone do rękawa zapychają się przez kawałki owoców, co nieco utrudnia wykonanie dekoracji 
Moja osobista rada:
Gdy chcemy wykonać rozetki dobrze jest wcześniej do miseczki wycisnąć trochę nadzienia, a następnie zblendować do momentu uzyskania gładkiego musu. Tak przygotowany krem przełożyć do rękawa i wykonać zaplanowane ozdoby.


Print Friendly and PDF

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

drukuj/print