- 220 g mąki pszennej
 - 90 g cukru pudru
 - 1 łyżka cukru pudru waniliowego
 - 1 opakowanie budyniu czekoladowego bez cukru (40 g)
 - 1 łyżka kakao
 - 110 g margaryny lub masła
 - 2 żółtka
 - 2 łyżki mleka
 
- 2 białka
 - migdały w płatkach
 - cukier perlisty
 
Przygotowanie:
Mąkę z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, budyń oraz kakao przesiać. Schłodzoną margarynę dzielimy na małe kawałki. Wysiekać ciasto do momentu powstania kruszonki. Następnie zrobić kopczyk, w kopczyku dołeczek, wlać żółtka oraz mleko. Wymieszać nożem, po czym zagnieść ciasto. Ciasto rozwałkować na grubość około 3 - 5 mm i wykrawać dowolne kształty ciasteczek. Ciasteczka wyłożyć na blachę wyścieloną papierem do pieczenia. Wierzch ciasteczek posmarować roztrzepanym białkiem i posypać pokruszonymi migdałami lub cukrem perlistym.

Bardzo smakowite ciasteczka :D
OdpowiedzUsuńDziękuję :-)
Usuń