Składniki:
Biszkopt kokosowy:
- 6 jajek
- 6 łyżek cukru
- 6 łyżek mąki pszennej
- 1 łyżka proszku do pieczenia
- 6 łyżek wiórków kokosowych
- dżem truskawkowo - ananasowy (280 g)
Kruszonka koksowa:
- 100 g maki pszennej
- 100 g cukru pudru
- 100 g wiórków kokosowych
- 100 g margaryny
- 2 opakowania budyni czekoladowych bez cukru
- 0,5 szklanki cukru
- 250 g margaryny
- 0,5 litra mleka
- 100 g gorzkiej czekolady
- żółte wiórki kokosowe
Masa czekoladowa - 100 g gorzkiej czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej. 2 opakowania budyni czekoladowych rozpuścić w szklance zimnego mleka, pozostałe mleko zagotować i wlać rozpuszczony budyń. Gotować do zgęstnienia cały czas mieszając. Budyń odstawić do całkowitego wystudzenia. Margarynę utrzeć. Do spienionej margaryny dodać cukier i ubijać do momentu rozpuszczenia się cukru. Cały czas ucierając dodawać wystudzony budyń. Ucierać do momentu powstania gładkiego kremu. Na koniec dodać rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladę . Dokładnie wymieszać.
Przełożenie:
Biszkopt najlepiej upiec dzień wcześniej. Na wystudzony biszkopt wyłożyć cała masę czekoladową, wyrównać wierzch. Na koniec wierzch posypać żółtymi wiórkami kokosowymi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz