czwartek, 14 kwietnia 2016

PASTA Z MAKRELI I TWAROGU

Składniki:
  • około 1/2 wędzonej makreli
  • 15 dag sera białego
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • świeżo mielony pieprz
Przygotowanie:
Twaróg rozdrabniamy widelcem. Z makreli zdejmujemy skórę, usuwamy kręgosłup i pozostałe ości i dodajemy do twarogu. Twaróg z makrelą dokładnie mieszamy na jednolitą masę. Następnie szczypiorek drobno siekamy i dodajemy do masy, mieszamy. Doprawiamy świeżo mielonym pieprzem, ewentualnie do smaku możemy posolić. Podajemy z pieczywem. Ja użyłam naturalnych wafli ryżowych.
Print Friendly and PDF

2 komentarze:

  1. takiej pasty jeszcze nie jadłam :) wygląda smakowicie :) myszę wypróbować przepis ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Polecam, można jeszcze dodać ogórek kiszony lub konserwowy, serdecznie pozdrawiam :-)

    OdpowiedzUsuń

drukuj/print