niedziela, 12 czerwca 2016

RACUSZKI BUDYNIOWO - JOGURTOWE Z TRUSKAWKAMI I BITĄ ŚMIETANĄ

Składniki:
  • 1 szklanka jogurtu naturalnego
  • 1 jajko
  • 1 opakowanie budyniu waniliowego
  • 2 łyżki cukru pudru + do oprószenia
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 10 - 15 dag truskawek
  • olej do smażenia
Przygotowanie:
Jako, cukier i jogurt naturalny wymieszać. Mąkę z budyniem i proszkiem do pieczenia przesiać i dodać do masy jogurtowej. Dokładnie wymieszać. Następnie na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju. Smażyć racuszki na rumiano. Podać z pokrojonymi w plastry truskawkami, posypane cukrem pudrem. Na koniec na każdej truskawce zrobić wuzetkę z bitej śmietany. 
Print Friendly and PDF

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

drukuj/print