niedziela, 29 maja 2016

DESER JOGURTOWY Z MASCARPONE I TRUSKAWKAMI

Składniki:
  • 5 - 6 ciasteczek zbożowych
  • 175 g jogurtu naturalnego
  • 250 g serka mascarpone
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1/2 olejka spirytusowego waniliowego
  • 200 g truskawek
  • 2 łyżki dżemu truskawkowego
Przygotowanie: 
Truskawki opłukać pod bieżącą zimną wodą i pozostawić na sicie do odsączenia, po czym oczyść z szypułek. Ciasteczka  zbożowe bardzo drobno pokruszyć, po czym przesypać do pucharków. Ser mascarpone z jogurtem naturalnym, cukrem pudrem oraz olejkiem waniliowym zmiksować na gładką masę. Za pomocą łyżki wyłożyć krem na pokruszone ciasteczka. Wierzch starannie wyrównać. Owoce pokroić w ćwiartki i po czym wymieszać z dżemem truskawkowym i ułożyć na warstwie kremu. Deser lekko schłodzić. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz