- 5 - 6 ciasteczek zbożowych
- 175 g jogurtu naturalnego
- 250 g serka mascarpone
- 2 łyżki cukru pudru
- 1/2 olejka spirytusowego waniliowego
- 200 g truskawek
- 2 łyżki dżemu truskawkowego
Truskawki opłukać pod bieżącą zimną wodą i pozostawić na sicie do odsączenia, po czym oczyść z szypułek. Ciasteczka zbożowe bardzo drobno pokruszyć, po czym przesypać do pucharków. Ser mascarpone z jogurtem naturalnym, cukrem pudrem oraz olejkiem waniliowym zmiksować na gładką masę. Za pomocą łyżki wyłożyć krem na pokruszone ciasteczka. Wierzch starannie wyrównać. Owoce pokroić w ćwiartki i po czym wymieszać z dżemem truskawkowym i ułożyć na warstwie kremu. Deser lekko schłodzić.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz