- 1 opakowanie cukru cytrynowego Delecta
- 1 opakowanie kisielu cytrynowego bez cukru (58g) Delecta
- 370 g mąki pszennej
- 1,5 łyżki proszku do pieczenia
- 4 jajka
- 220 g margaryny
- 250 g jogurtu naturalnego
- 3/4 szklanki cukru kryształ
- 1 łyżka ciemnego kakao
Margarynę
rozpuścić i odstawić do wystudzenia. Mąkę pszenną z kisielem i proszkiem do pieczenia, przesiać. Ubić jajka z cukrem i cukrem cytrynowym do
momentu
zbielenia. Dodać przestudzoną margarynę- lekko
wymieszać. Następnie dodać jogurt, wymieszać. Na koniec dodać przesianą
mąkę pszenną z kisielem i proszkiem do pieczenia - dokładnie
wymieszać. Do
tortownicy z kominem wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą wlać
3/4 ciasta, zaś do pozostałego ciasta dodać kakao i wymieszać. Ciasto kakaowe wylać na środek jasnego ciasta.
Piec 45 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz