Biszkopciki:
- 6 jajek
- 4 łyżki cukru kryształ
- 2 łyżki cukru waniliowego
- 6 łyżek mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/2 opakowanie nadzienia cukierniczego Lauretta w gotowym rękawie cukierniczym Rengo o smaku czarnej porzeczki
- Glazura Mirror Ascanio Lauretta
- kolorowa posypka do ciasta
- 18 szt. form do tarteletek o średnicy 9 cm.
Formy do tarteletek o średnicy 9 cm wysmarować masłem obsypać bułką tartą.
Biszkopciki - Do miski przesiać mąkę i proszek do
pieczenia. Następnie ubić jajka z cukrem i cukrem waniliowym do momentu
zbielenia. Na koniec dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i za pomocą różdżki lub łyżki drewnianej delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do form na tarteletki do 3/4 wysokości.
Piec około 20 - 25 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C.
Przełożenie -
wystudzone biszkopciki przekroić na pół. Na dolny biszkopcik
rozsmarować nadzienie cukiernicze o smaku czarnej
porzeczki Lauretta. Na wierzch położyć drugą część biszkopcika. Na koniec wierzch babeczki pokryć Glazurą Mirror Ascanio Lauretta i posypać posypką do ciasta.
Rada:
- można użyć swojego ulubionego dżemu
Poproszę takie na wielkanoc <3
OdpowiedzUsuń