niedziela, 18 sierpnia 2019

MIŚKOWA COCA COLA

Składniki:
  • 2 jajka
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • 250 g margaryny
  • 175 g jogurtu naturalnego 
  • 250 ml coca cola
  • 300 g mąki pszennej
  • 2 łyżki kakao
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • 100 g gorzkiej czekolady
Przygotowanie:
Margarynę rozpuścić i odstawić do przestygnięcia. Mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia i kakao przesiać. Jajka z cukrem i cukrem waniliowym ubić na kogel mogel. Dodać przestudzoną margarynę, jogurt naturalny o napój coca colę i za pomocą trzepaczki wymieszać. Następnie dodać przesianą mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia i kakao - dokładnie wymieszać za pomocą robota na gładką masę. Na koniec dodać drobno pokrojoną czekoladę gorzką - wymieszać. Ciasto przelać do tortownicy o wymiarach 24 x 24 cm wysmarowanej masłem i obsypaną bułką tartą. 
Piec około 45-50 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C do "suchego patyczka".
Po wystudzeniu ciasta oprószyć cukrem pudrem waniliowym.

Print Friendly and PDF

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

drukuj/print