Składniki:
- 1 cebula
- 2 – 3 ząbek czosnku
- 200 g boczku wędzonego
- 5 – 6 kromek chleba
- sól
- mielony czarny pieprz
- suszony rozmaryn
- 20 dag żółtego sera np. gouda
- olej
Przygotowanie:
Chleb pokroić w małą kostkę i przyrumienić na oleju. Obrać
cebulę i czosnek, posiekać i zeszklić na oleju. Dodać boczek pokrojony w
kostkę. Zrumienić, przestudzić. Podsmażone składniki wymieszać z pokrojonymi
ogórkami kiszonymi i pokruszonym chlebem. Przyprawić solą, pieprzem i
rozmarynem. Przełożyć do formy. Na koniec posypujemy startym na tarce o dużych
oczkach żółtym serem.
Zapiekać około 10 minut w temperaturze 180 stopni C.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz