- 250 g margaryny
- 3 / 4 szklanki cukru
- 1 / 2 kg sera białego
- 3 łyżki żelatyny
- 1 szklanka mleka
- 1 łyżka ciemnego kakao
- 1 opakowanie galaretki truskawkowej
- 1/2 kg truskawek
- paczka biszkoptów np. okrągłych
- 1 opakowanie galaretki o smaku cytrynowym
- 1 opakowanie galaretki o smaku agrestowym
- 1 opakowanie galaretki o smaku pomarańczowym
- 900 ml gorącej wody na każdy smak galaretki (czyli po 300 ml na każdy smak)
Przygotowanie:
Galaretka - Dzień przed przygotowaniem sernika każdy ze smaków galaretki rozpuścić w 300 ml gorącej wody i wlać do foremek do kostek i wstawić do zamrażalnika.
Galaretka - Dzień przed przygotowaniem sernika każdy ze smaków galaretki rozpuścić w 300 ml gorącej wody i wlać do foremek do kostek i wstawić do zamrażalnika.
Tortownicę o średnicy 25 cm wyłożyć biszkoptami, na wierzch wyłożyć białą masy serowej. Następnie wyłożyć kostki galaretek w niewielkich odstępach od siebie. Na koniec wyłożyć kakaową masę serową.
Wstawiamy do lodówki do schłodzenia. W międzyczasie rozpuszczamy galaretkę i studzimy. Na schłodzony ser układamy truskawki przekrojone na pól i zalewany chłodną tężejącą galaretką i wkładamy do lodówki by galaretka nam zastygła.
Rada:
Jak widać na zdjęciu ja osobiście lubię robić mozaikę z mas serowych to zależy od naszego gustu, pomysłu i ile mamy czasu.
Wygląda przepięknie! Takiego sernika jeszcze nie robiłam.
OdpowiedzUsuńhttps://julias-cooking.com/
Dziękuję :-) polecam. Serdecznie pozdrawiam :-)
OdpowiedzUsuń