- 3 jajka
- 125 g margaryny
- 3/4 szklanki cukru
- 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej
- 50 dag sera białego
- 50 g gorzkiej
Ser biały skręcić raz lub dwa razy. Jajka ubijać z cukrem i cukrem waniliowym do momentu zbielenia.
Następnie dodać przestudzoną margarynę, lekko wymieszać. Dodać skręcony
ser i za pomocą robota utrzeć na jednolitą masę. Na koniec dodać
przesianą mąkę ziemniaczaną i dokładnie wymieszać.
Masę wylać do nienatłuszczonej formy na muffinki. Serniczki po upieczeniu lekko opadną, dlatego można formę wypełnić do pełna pozostawiając około 2-3 mm.
Piec około 30 minut w temperaturze 200 stopni C.
Rada:
- Możemy dodać zamiast czekolady gorzkiej czekoladę mleczną i wtedy jeśli nie lubimy słodkich ciast cukru dodajemy 1/2 szklanki.
- Ciasto serowe można również piec w papilotkach
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz