sobota, 21 stycznia 2017

KOKOSANKI Z NUTKĄ EGZOTYKI

Składniki:
  •  50 g płatków migdałowych
  • 180 g wiórków kokosowych
  • 100 g cukru
  • 2 jajka
  • 50 g margaryny
Przygotowanie:
Płatki migdałowe połamać na drobne kawałki. Margarynę rozpuścić i odstawić do ostygnięcia. Jajka ubić z cukrem do momentu zbielenia. Dodać margarynę, wymieszać. Na koniec wsypać wiórki kokosowe i migdały, wymieszać delikatnie za pomocą łyżki.
Z ciasta uformować kulki wielkości orzecha włoskiego i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec 15 minut w temperaturze 180 stopni C.


Rada:
Płatki migdałowe najlepiej rozdrobnić za pomocą pomocnika kuchennego lub blenderem.
Print Friendly and PDF

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

drukuj/print