- 250 g mąki pszennej
- 250 g margaryny
- 100 g cukru pudru
- 100 g budyniu waniliowego
- 1,5 łyżki cukru waniliowego
Przygotowanie:
Mąkę i budyń waniliowy przesiewamy. Dodajemy cukier puder i cukier waniliowy - mieszamy. Do miski z produktami sypkimi dodajemy zimną margarynę, która dzielimy na małe kawałki. Wyrabiamy ciasto. Ciasto odkładamy w chłodne miejsce lub do lodówki na 30 minut. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto rozwałkowujemy na placek o grubości około 0,5 cm i wycinamy dowolne kształty.
Ciastka układamy ciasno na blachę wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do nagrzanego piekarnika.
Bardzo fajne ciasteczka :)
OdpowiedzUsuńDziękuję :-) i jeszcze lepiej smakują :-)
Usuń