sobota, 3 października 2015

KRUCHE CIASTECZKA WANILIOWE

Składniki:
  • 250 g mąki pszennej
  • 250 g margaryny
  • 100 g cukru pudru
  • 100 g budyniu waniliowego
  • 1,5 łyżki cukru waniliowego
Przygotowanie:
Mąkę i budyń waniliowy przesiewamy. Dodajemy cukier puder i cukier waniliowy - mieszamy. Do miski z produktami sypkimi dodajemy zimną margarynę, która dzielimy na małe kawałki. Wyrabiamy ciasto. Ciasto odkładamy w chłodne miejsce lub do lodówki na 30 minut. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto rozwałkowujemy na placek o grubości około 0,5 cm i wycinamy dowolne kształty. 
Ciastka układamy ciasno na blachę wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do nagrzanego piekarnika. 
Piec około 15 minut w temperaturze 160 - 180 stopni C.


Print Friendly and PDF

2 komentarze:

drukuj/print