BŁYSKAWICZNE SPODY DO CIAST
W tortownicy rozkładamy biszkopty, następnie skrapiamy dość obficie np. naparem z kawy, herbaty, likierem o ulubionym smaku, ponczem.
Z płatków owsianych
Rozpuszczamy 4 łyżki masła lub margaryny i 5 łyżek miodu. Dosypujemy 1 szklankę płatków owsianych i 5 łyżek musli. Dokładnie mieszamy do momentu wchłonięcia tłuszczu przez płatki i układamy na dnie tortownicy.
Z czekolady i płatków kukurydzianych
W kąpieli wodnej rozpuszczamy po 1 tabliczce czekolady gorzkiej i białej. Dodajemy 1 szklankę pokruszonych płatków kukurydzianych. Mieszamy. Masę wykładamy na spód tortownicy.
Sernik na zimno z truskawkami
Tiramisu waniliowe
Deser w stylu tiramisu z wiśniami
Wafle kajmakowo - kakaowe
Letni torcik cytrynowo - kakaowy
Przekładaniec serowo - galaretkowy na biszkoptach
Pychotkowy brzoskwiniowiec
Przekładaniec jabłkowo - kremowy z galaretką
Przepychotka waniliowa z galaretką
Torcik kawowo - karmelowy na zimno z truskawkami
Torcik kokosowo - truskawkowy
Torcik kawowo - cytrynowy
Kawuś
Pina Colada
Murzynek kawowo - czekoladowy
Słodki przekładaniec
Mandarynkowy torcik
Sernik czekoladowo - mandarynkowy
Sernik czekoladowy z galaretką
Słoneczko
Wiśniówka z masłem orzechowym
Tort owocowy
Sernik kokosowo - truskawkowy
Tiramisu kokosowe z porzeczką
Deser czekoladowy z malinami
Sernik cynamonowy ze śliwkami
Sernik miodowo - czekoladowy
Galaretkowiec na biszkopcie
Jesienny czekoladowiec
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz