CIASTA BEZ PIECZENIA




BŁYSKAWICZNE SPODY DO CIAST 

Z biszkoptów
W tortownicy rozkładamy biszkopty, następnie skrapiamy dość obficie np. naparem z kawy, herbaty, likierem o ulubionym smaku, ponczem.

Z płatków owsianych
Rozpuszczamy 4 łyżki masła lub margaryny i 5 łyżek miodu. Dosypujemy 1 szklankę płatków owsianych i 5 łyżek musli. Dokładnie mieszamy do momentu wchłonięcia tłuszczu przez płatki i układamy na dnie tortownicy.

 Z czekolady i płatków kukurydzianych
W kąpieli wodnej rozpuszczamy po 1 tabliczce czekolady gorzkiej i białej. Dodajemy 1 szklankę pokruszonych płatków kukurydzianych. Mieszamy. Masę wykładamy na spód tortownicy.

Sernik na zimno z truskawkami

Tiramisu waniliowe


Deser w stylu tiramisu z wiśniami

Wafle kajmakowo - kakaowe

Letni torcik cytrynowo - kakaowy

Przekładaniec serowo - galaretkowy na biszkoptach

Pychotkowy brzoskwiniowiec

Przekładaniec jabłkowo - kremowy z galaretką

Przepychotka waniliowa z galaretką

Torcik kawowo - karmelowy na zimno z truskawkami

Torcik kokosowo - truskawkowy

Torcik kawowo - cytrynowy

Kawuś

Pina Colada

Murzynek kawowo - czekoladowy

Słodki przekładaniec

Mandarynkowy torcik

Sernik czekoladowo - mandarynkowy

Sernik czekoladowy z galaretką

Słoneczko

Wiśniówka z masłem orzechowym

Tort owocowy

Sernik kokosowo - truskawkowy

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

drukuj/print