niedziela, 17 listopada 2019

CIASTECZKA Z KREMEM CZEKOLADOWO - ORZECHOWYM

Bardzo kruchutkie, zdrowe, szybkie i proste ciasteczka bezglutenowe. Na jednym, aż trudno poprzestać. 

Składniki:
  • 100 g mąki ryżowej
  • 125 g mąki kukurydziana
  • 140 g kremu czekoladowo - orzechowego
  • 40 g cukru pudru trzcinowego
  • 50 ml oleju z orzeszków ziemnych (olej arachidowy)
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia 
Przygotowanie:
Przesiać mąkę ryżową, mąkę kukurydzianą z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem trzcinowym. Następnie dodać krem czekoladowo - orzechowy, wymieszać łyżką i zagnieść ciasto. Ciasto wyrabiać jak najkrócej i rozwałkować je na ok. 3-5 mm. Przy pomocy foremek powycinać ciasteczka i układać je na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia. Można układać dość ciasno, nie sklejaj się. 
Blaszkę włożyć do lodówki na około 30 minut. 
Piec 15 - 20 minut w temperaturze 180 - 20 stopni C.
Uwaga !!! - Ciasteczka zdejmujemy z blachy dopiero po wystygnięciu inaczej bardzo mocno się kruszą. 
Print Friendly and PDF

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

drukuj/print