niedziela, 12 kwietnia 2015

BISZKOPT CZEKOLADOWY

Składniki:
  • 6 jajek
  • 3 / 4 szklanki cukru
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżka mąki
  • 3 budynie czekoladowe
Przygotowanie:
Na spód tortownicy wyłożyć papier do pieczenia, zaś boki posmarować masłem i obsypać bułką tarta. Do miski przesiać budyń, mąkę i proszek do pieczenia. Następnie ubić jajka z cukrem i cukrem waniliowym do momentu zbielenia. Do jajek dodać sypkie produkty i wymieszać różdżką lub drewnianą łyżka. 

Piec 30 minut w temperaturze 180 stopni C. 

Rada - aby biszkopt był wysoki jest to bardzo ważne, by w momencie dodawania sypkich produktów wymieszać różdżką lub drewniana łyżka a nie ucierać robotem. 





Print Friendly and PDF

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

drukuj/print