niedziela, 25 marca 2018

BISZKOPTOWE BABECZKI WIELKANOCNE

Składniki:
Biszkopciki:
  • 6 jajek
  • 4 łyżki cukru kryształ
  • 2 łyżki cukru waniliowego
  • 6 łyżek mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Dodatkowo:
  • 1/2 opakowanie nadzienia cukierniczego Lauretta w gotowym rękawie cukierniczym Rengo o smaku czarnej porzeczki
  •  Glazura Mirror Ascanio Lauretta
  • kolorowa posypka do ciasta 
  • 18 szt. form do tarteletek o średnicy 9 cm.
Przygotowanie:
Formy do tarteletek o średnicy 9 cm wysmarować masłem obsypać bułką tartą.
Biszkopciki - Do miski przesiać mąkę i proszek do pieczenia. Następnie ubić jajka z cukrem i cukrem waniliowym do momentu zbielenia. Na koniec dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i za pomocą różdżki lub łyżki drewnianej delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do form na tarteletki do 3/4 wysokości.
Piec około 20 - 25 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C.

Przełożenie - wystudzone biszkopciki przekroić na pół. Na dolny biszkopcik rozsmarować nadzienie cukiernicze o smaku czarnej porzeczki Lauretta. Na wierzch położyć drugą część biszkopcika. Na koniec wierzch babeczki pokryć Glazurą Mirror Ascanio Lauretta i posypać posypką do ciasta.

Rada:
  • można użyć swojego ulubionego dżemu
Print Friendly and PDF

1 komentarz:

drukuj/print