środa, 24 stycznia 2018

RECENZJA NADZIENIA CUKIERNICZEGO W GOTOWYM RĘKAWIE CUKIERNICZYM RENGO



Chciałabym serdecznie podziękować firmie Kandy za udział w teście gotowego nadzienia cukierniczego Lauretta w gotowym rękawie cukierniczym Rengo o smaku wanilii i malinowym. Oba te kremy według mnie idealnie nadają się do każdego rodzaju ciast.  Kremy tej firmy są smaczne, bardzo wydajne, lekko rozprowadzają się na powierzchni ciasta, rewelacyjny do dekoracji. Można nim udekorować wierzch i boki ciasta. Następnego dnia nie rozwarstwia się i smakuje tak samo dobrze. Bardzo fajne rozwiązanie gotowego kremu już w rękawie cukierniczym w przypadku gdy szybko musimy przełożyć ciasto, lub dla osób, którym nie udają się masy. Kremy te występują w kilku wersjach smakowych, więc każdy znajdzie coś dla siebie. Ja już znalazłam i wiem, że muszę wypróbować inne smaki. Gorąco polecam :-)
Pozwolę sobie o kilka słów o każdym kremie i samym rękawie cukierniczym oraz dołączonych tylkach. 

Nadzienie cukiernicze Lauretta w gotowym rękawie cukierniczym Rengo o smaku wanilii.
Zalety:
  • Krem ma stabilną konsystencję budyniu
  • Krem ma bardzo przyjemny armat wanilii
  • Krem ma barwę kremową
  • Smaczny krem o wyczuwalnej prawdziwej wanilii
  • Krem świetnie nadaje się do dekoracji
  • Rozetki zachowują swój kształt
  • W kremie nie czuć sztuczności
  • Krem tworzy stabilną konstrukcję nawet wysokiego tortu
  • Krem świetnie znosi przechowywanie w lodówce
  • Można nim udekorować wierzch i boki ciasta
  • Jest bardzo wydajny (wystarcza na przełożenie trzech biszkoptów)
  • Długo pozostaje świeży i zachowuje odpowiednią konsystencję
  • Lekko rozprowadza się na biszkopcie
Wady:
  • Jak dla mnie trochę za słodki, lecz to rzecz gustu
Nadzienie cukiernicze Lauretta w gotowym rękawie cukierniczym Rengo o smaku malinowym:
Zalety:
  • Krem ma konsystencję musu owocowego
  • Krem w smaku prawdziwych świeżych malin, do tego rozpływa się w ustach
  • Krem ten jest winny, lekko kwaskowaty
  • Według mnie krem ten jest wytwarzany ze świeżych malin co świadczą liczne pestki owoców
  • Krem ten pięknie pachnie malinami
  • Idealnie pasuje do każdego rodzaju ciasta
  • Bardzo ładnie rozprowadza się na każdej powierzchni ciasta
  • Idealnie nadaje się do kruchego ciasta np. przekładania kruchych ciasteczek, biszkopcików, czy rurek
  • Świetnie nadaje się do dekoracji
  • Rozetki zachowują swój kształt
  • Krem świetnie znosi przechowywanie w lodówce
  • Długo pozostaje świeży i zachowuje odpowiednią konsystencję
  • Jest bardzo wydajny
  • Lekko rozprowadza się na biszkopcie
Wady:
  • Jak dla mnie nie ma żadnych wad
Rękaw cukierniczym Rengo + tylki:
Zalety:
  • Rękaw idealny do warunków domowych
  • Produkt bardzo dobrej jakości
  • Rękaw wykonany z miękkiego tworzywa dzięki temu dobrze „leży” w dłoni
  • Rękaw bardzo dobry do wyciskania dla dzieci
  • Produkt spełnia swoje zadania
  • Produkt bardzo praktyczny i solidnie wykonany
  • Rękaw ten sprawdza się doskonale do dekorowania ciast, ciasteczek, tortów, ale również może z powodzeniem służyć do nadziewania wypieków
  • Rękawa można również używać bez tylek
  • Wykonanie dekoracji nie jest problemem, wystarczy delikatnie ścisnąć i wykonywać pożądane zdobienia
  • Dzięki adapterowi w trakcie dekorowania można zmienić tylkę
  • Tylki wykonane są solidnie i idealnie pasują do adaptera (nie pękają, nie rozkręcają się, nie zsuwają)
Wada:
  • Jak dla mnie brakuje tylki do wykonywania pasków, splotów (z ząbkowatą krawędzią)
Print Friendly and PDF

2 komentarze:

  1. Ja zawsze kupuję to nadzienie i nakładam własne tylki :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Szkoda, że nie pokazałaś tortu pokrytego tym kremem.

    OdpowiedzUsuń

drukuj/print