niedziela, 12 marca 2017

MINI SERNICZKI STRACIATELLA

Składniki:
  • 3 jajka
  • 125 g margaryny
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej
  • 50 dag sera białego
  • 50 g gorzkiej
Przygotowanie:
Ser biały skręcić raz lub dwa razy. Jajka ubijać z cukrem i cukrem waniliowym do momentu zbielenia. Następnie dodać przestudzoną margarynę, lekko wymieszać. Dodać skręcony ser i za pomocą robota utrzeć na jednolitą masę. Na koniec dodać przesianą mąkę ziemniaczaną i dokładnie wymieszać. 
Masę wylać do nienatłuszczonej formy na muffinki. Serniczki po upieczeniu lekko opadną, dlatego można formę wypełnić do pełna pozostawiając około 2-3 mm.
Piec około 30 minut w temperaturze 200 stopni C.

Rada:
  • Możemy dodać zamiast czekolady gorzkiej czekoladę mleczną i wtedy jeśli nie lubimy słodkich ciast cukru dodajemy 1/2 szklanki. 
  • Ciasto serowe można również piec w papilotkach
Print Friendly and PDF

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

drukuj/print