wtorek, 22 marca 2016

KOTLECIKI JAJECZNE Z SZYNKĄ

Składniki:
  • 6 jajek
  • 1 czerstwa bułka
  • średnia cebula
  • ok. 4 plastry szynki
  • bułka tarta
  • 1 łyżka musztardy
  • pieprz
  • sól
  • przyprawa do jajek
  • tłuszcz do smażenia
Przygotowanie:
Pięć jajek gotujemy na twardo.Bułkę moczymy w wodzie i dokładnie odciskamy. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i smażymy. Szynkę kroimy w kostkę. Ugotowane jajka drobno siekamy. Do jajek i szynki dodajemy namoczoną bułkę, mieszamy. Do masy jajecznej dodajemy cebulę i musztardę. Wbijamy surowe jajko, mieszamy, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i przyprawą do jajek. Masę dokładnie mieszamy. Dłonią nabieramy porcję i spłaszczamy formując kotlety. Na koniec kotleciki obtaczamy w bułce tartej smażymy na rozgrzanym tłuszczu na patelni. Kotlety podajemy z ryżem, keczupem i surówką z kapusty pekińskiej i papryki.
Print Friendly and PDF

2 komentarze:

  1. takich kotlecików nigdy nie jadłam :) muszę wypróbować ten przepis w najbliższym czasie.. :) pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecam, są przepyszne. Ja najbardziej lubię do ryżu, rodzice wolą do ziemniaczków zależy kto co lubi

      Usuń

drukuj/print