- 1 i 1 / 2 szklanki mąki
- 3 / 4 szklanki cukru
- 1 / 2 szklanki lub 3 / 4 szklanki wiórków kokosowych
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 / 2 łyżeczki soli
- 1 szklanka mleka
- 1 / 3 szklanki oleju
- 1 łyżka cukru waniliowego
- 1 / 2 olejka waniliowego
Przygotowanie:
Przygotować dwie miski. Zgodnie za zasadą w jednej misce mieszamy wszystkie suche składniki, w drugiej wszystkie mokre składniki, a następnie dodajemy suche składniki do mokrych.
Do jednej miski przesiać mąkę, proszek do pieczenia i sól. Dodać cukier i cukier waniliowy oraz wiórki kokosowe - wymieszać. W drugiej misce mieszamy mokre składniki: mleko, olej, olejek waniliowy. Na koniec dodajemy suche składniki do mokrych i mieszamy. Pamiętajmy, żeby zrobić to nie dokładnie wtedy muffiny będą miękkie i dłużej zachowają świeżość.
Piec około 30 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C.
Piec około 30 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C.