Chciałabym serdecznie podziękować firmie Kandy za udział w
teście gotowego nadzienia cukierniczego Lauretta w gotowym rękawie cukierniczym
Rengo o smaku wanilii i malinowym. Oba te kremy według mnie idealnie nadają się
do każdego rodzaju ciast. Kremy tej firmy
są smaczne, bardzo wydajne, lekko rozprowadzają się na powierzchni ciasta,
rewelacyjny do dekoracji. Można nim udekorować wierzch i boki ciasta.
Następnego dnia nie rozwarstwia się i smakuje tak samo dobrze. Bardzo fajne
rozwiązanie gotowego kremu już w rękawie cukierniczym w przypadku gdy szybko
musimy przełożyć ciasto, lub dla osób, którym nie udają się masy. Kremy te
występują w kilku wersjach smakowych, więc każdy znajdzie coś dla siebie. Ja
już znalazłam i wiem, że muszę wypróbować inne smaki. Gorąco polecam :-)
Pozwolę sobie o kilka słów o każdym kremie i samym rękawie
cukierniczym oraz dołączonych tylkach.
Nadzienie cukiernicze
Lauretta w gotowym rękawie cukierniczym Rengo o smaku wanilii.
Zalety:
- Krem
ma stabilną konsystencję budyniu
- Krem
ma bardzo przyjemny armat wanilii
- Krem
ma barwę kremową
- Smaczny
krem o wyczuwalnej prawdziwej wanilii
- Krem
świetnie nadaje się do dekoracji
- Rozetki
zachowują swój kształt
- W
kremie nie czuć sztuczności
- Krem
tworzy stabilną konstrukcję nawet wysokiego tortu
- Krem
świetnie znosi przechowywanie w lodówce
- Można
nim udekorować wierzch i boki ciasta
- Jest
bardzo wydajny (wystarcza na przełożenie trzech biszkoptów)
- Długo
pozostaje świeży i zachowuje odpowiednią konsystencję
- Lekko
rozprowadza się na biszkopcie
Wady:
- Jak
dla mnie trochę za słodki, lecz to rzecz gustu
Nadzienie cukiernicze
Lauretta w gotowym rękawie cukierniczym Rengo o smaku malinowym:
Zalety:
- Krem
ma konsystencję musu owocowego
- Krem
w smaku prawdziwych świeżych malin, do tego rozpływa się w ustach
- Krem
ten jest winny, lekko kwaskowaty
- Według
mnie krem ten jest wytwarzany ze świeżych malin co świadczą liczne pestki owoców
- Krem
ten pięknie pachnie malinami
- Idealnie
pasuje do każdego rodzaju ciasta
- Bardzo
ładnie rozprowadza się na każdej powierzchni ciasta
- Idealnie
nadaje się do kruchego ciasta np. przekładania kruchych ciasteczek,
biszkopcików, czy rurek
- Świetnie
nadaje się do dekoracji
- Rozetki
zachowują swój kształt
- Krem
świetnie znosi przechowywanie w lodówce
- Długo
pozostaje świeży i zachowuje odpowiednią konsystencję
- Jest
bardzo wydajny
- Lekko
rozprowadza się na biszkopcie
Wady:
- Jak
dla mnie nie ma żadnych wad
Rękaw cukierniczym
Rengo + tylki:
Zalety:
- Rękaw
idealny do warunków domowych
- Produkt
bardzo dobrej jakości
- Rękaw
wykonany z miękkiego tworzywa dzięki temu dobrze „leży” w dłoni
- Rękaw
bardzo dobry do wyciskania dla dzieci
- Produkt
spełnia swoje zadania
- Produkt
bardzo praktyczny i solidnie wykonany
- Rękaw
ten sprawdza się doskonale do dekorowania ciast, ciasteczek, tortów, ale
również może z powodzeniem służyć do nadziewania wypieków
- Rękawa
można również używać bez tylek
- Wykonanie
dekoracji nie jest problemem, wystarczy delikatnie ścisnąć i wykonywać
pożądane zdobienia
- Dzięki
adapterowi w trakcie dekorowania można zmienić tylkę
- Tylki
wykonane są solidnie i idealnie pasują do adaptera (nie pękają, nie
rozkręcają się, nie zsuwają)
Wada:
- Jak
dla mnie brakuje tylki do wykonywania pasków, splotów (z ząbkowatą
krawędzią)