Składniki:
- ok. 150 g makaronu kokardki
- ok. 50 g żółtego sera np. gouda
- 2 ogórki konserwowe
- 0,5 papryki czerwonej
- 1 średnia marchewka
- 2 średnie buraczki
- 1 udo z mięsa kurczaka
- sól
- mielony czarny pieprz
- mielona czerwona słodka papryka
Składniki:
Składniki:
Biszkopt kokosowy:
Kruszonka koksowa:
Masa czekoladowa - 100 g gorzkiej czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej. 2 opakowania budyni czekoladowych rozpuścić w szklance zimnego mleka, pozostałe mleko zagotować i wlać rozpuszczony budyń. Gotować do zgęstnienia cały czas mieszając. Budyń odstawić do całkowitego wystudzenia. Margarynę utrzeć. Do spienionej margaryny dodać cukier i ubijać do momentu rozpuszczenia się cukru. Cały czas ucierając dodawać wystudzony budyń. Ucierać do momentu powstania gładkiego kremu. Na koniec dodać rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladę . Dokładnie wymieszać.
Przełożenie:
Biszkopt najlepiej upiec dzień wcześniej. Na wystudzony biszkopt wyłożyć cała masę czekoladową, wyrównać wierzch. Na koniec wierzch posypać żółtymi wiórkami kokosowymi.
Składniki:
Składniki:
Biszkopt kakaowy:
Masa sezamowa - 2 opakowania budyni śmietankowych rozpuścić w szklance zimnego mleka, pozostałe mleko zagotować i wlać rozpuszczony budyń. Gotować do zgęstnienia cały czas mieszając. Budyń odstawić do całkowitego wystudzenia. Margarynę utrzeć. Do spienionej margaryny dodać cukier i ubijać do momentu rozpuszczenia się cukru. Cały czas ucierając dodawać wystudzony budyń. Ucierać do momentu powstania gładkiego kremu. Na koniec dodać pastę tahini i dokładnie wymieszać.
Sezamki - połamać i rozdrobnić za pomocą moździerza tworząc efekt gruboziarnistej mączki.
Składniki:
Na blogu zaczynamy nową zakładkę tzw. lunch box podzielę się swoimi ulubionymi jak i nowymi pomysłami na małe drobne przekąski do pracy, które sprawdzą się przekąską do szkoły, studentom. Głównym tematem nadal pozostają ciasta, ciastka i ciasteczka.
Składniki:
Składniki:
Biszkopt brownie:
Masa waniliowa:
Składniki:
Biszkopt orzechowy:
Masa waniliowa: